یک لوله باریک به نام سرویکس در انتهای رحم وجو دارد که به سمت مهبل (واژن) می رود. بیشتر افراد سرویکس را با نام دهانه رحم نیز می شناسند. دهانه رحم، مانند هر گونه بافتی در بدن، به دلایل مختلفی می تواند ملتهب شود. در این مقاله با علائم بیماری سرویکس بیشتر آشنا می شوید.
سرطان سرویکس چیست؟
سرطان سرویکس نوعی سرطان است که در سلولهای قسمت پایین رحم و متصل به واژن، پدیدار می شود. وقتی که سلولهای دهانه رحم رشد غیر طبیعی داشته باشند به سرعت تکثیر میشوند و به این مورد سرطان سرویکس گفته می شود که به سرطان رحم نیز معروف است. عوامل متععدی میتواند باعث به وجود آمدن این بیماری شود که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شوید.
چه عواملی سبب بیماری سرویکس می شود؟
بیماری سرویکس در دو حالت حاد و یا مزمن پدید می آید. عل مختلفی میتواند باعث بروز این بیماری شود. از شایع ترین علل این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تبخال تناسلی
- کلامیدیا
- تریکومونیاز
- ویروس اچ پی وی (HPV)
- سوزاک
- عفونت رحم
علائم سرویکس چیست؟
با توجه کردن به علائم این بیماری میتوان آن را تشخیص داد. از شایع ترین علائم سرویکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خونریزی واژینال غیر طبیعی
- احساس فشار لگن
- ترشح واژن که ممکن است بو داشته باشد
- درد در هنگام مقاربت
- درد واژن
نحوه تشخیص سرویکس
با مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان میتوان این بیماری را تشخیص داد. پزشک متخصص در این زمینه با انجام آزمایش های زیر میتواند این بیماری را تشخیص دهد.
- آزمون دو طرفه لگن
- تست پاپ اسمیر
- بیوپسی سرویکس
- تخلیه گردن رحم
راه های درمان بیماری سرویکس چیست؟
برای درمان این بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. معمولا آنتی بیوتیک ها به شما کمک میکند تا این عفونت را درمان کنید. البته میزان آنتی بیوتیک مصرفی به عوامل زیر بستگی دارد:
- میزان سلامت شما
- میزان التهاب
- شدت علائم
هر گونه کپی برداری از مطلب فوق بدون درج منبع پیگرد قانونی دارد. سپاس از توجه شما