زگیل مقعدی یکی از بیماری هایی است که میتواند خطرناک باشد. در این مقاله با خطرات این بیماری بیشتر آشنا میشوید. با ما همراه شوید.
زگیل مقعدی چیست ؟
زگیل مقعدی را میتوان یکی از انواع زگیل های تنسالی در نظر گرفت. زگیلهای تناسلی درست مثل زگیل روی بقیه قسمتهای بدن بر اثر فعالیت ویروس اچپیوی (HPV) یا پاپیلوم انسانی به وجود میآید و با روابط جنسی یشتر میشود. این زگیلها که به شکل گل کلم شکل هستند، معمولا خیلی سریع و تنها با ارتباط پوستی منتقل میشوند و میتوانند تا چند ماه پنهان بمانند.
دیسپلازی مقعدی چیست؟
زگیلها پس از برداشته شدن برای بررسی به پاتولوژی میروند. برخی از زگیلها در زیر میکروسکوپ دچار تغییرات غیرطبیعی هستند. به این تغییرات دیسپلازی مقعدی میگویند و با میکروسکوپ میتوان پیشرفت دیسپلازی یا تغییرات غیر طبیعی آنها را تعیین کرد.
خطر ابتلا به دیسپلازی مقعد در چه افرادی بیشتر است ؟
در برخی افراد با ویژگی های زیر خطر ابتلا به این بیماری بیشتر خواهد شد :
- افراد مبتلا به ویروس HPV
- سابقه رابطه جنسی مقعدی
- مصرف دخانیات
- داشتن سیستم ایمنی ضعیف
آیا همیشه باید زگیلها برداشته شوند؟
بله. اگر زگیل مقعدی برداشته نشود، معمولاً بزرگتر میگردد و تکثیر میشود. در صورت درمان نکردن، زگیل تناسلی مقعدی ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان مقعد در ناحیه آسیب دیده شوند. خوشبختانه، خطر ابتلا به سرطان مقعد بسیار نادر است.
روش های خانگی درمان زگیل مقعدی در زنان
روش های مختلفی برای از بین بردن این عارضه وجود دارد. این روش های خانگی عبارت است از :
- استفاده از عصاره ی سیر
- پیاز
- ژل آلوئه ورا
- جوش شیرین
- استفاده از سرکه سیب
- عصاره ی درخت چای
- روغن کرچک
- عصاره آناناس
آیا پس از درمان دیسپلازی مقعدی، نیاز به پیگیری است؟
بیماران مبتلا به دیسپلازی مقعدی معمولاً باید طولانی مدت مورد پیگیری قرار گیرند تا از بروز یا عود مجدد، پایداری یا پیشرفت به سرطان مقعد جلوگیری کنند. معاینات فیزیکی ممکن است در فواصل ۳ تا ۶ ماه انجام شود. این رویکرد امکان درمان دیسپلازی مکرر یا مداوم یا تشخیص سرطان مقعد را فراهم میکند.